Кухонний інвентар - неодмінна умова професійного обслуговування

Кухонний інвентар - неодмінна умова професійного обслуговування
Будь-який заклад громадського харчування починається з кухні - це його серце, де над приготуванням смачних страв чаклує шеф-кухар. Завдання власника - забезпечити його всім необхідним, щоб він якісно, швидко виконував свою роботу. Кухонний посуд, дрібні прилади - перше, що має з'єднання явитися на новому виробництві одразу після встановлення обладнання. Професійний посуд для кухні, який відповідає вимогам сучасного кулінарного виробництва - одна зі складових успішності закладу.
В усіх кафе, ресторанах, барах, інших закладах громадського харчування є величезна кількість інвентарю, що використовується під час приготування чи розігрівання виробів. Чим вище статус закладу, тим відповідальніше варто поставитися до підбору начиння. Воно має відповідати всім стандартам якості, санітарно-епідеміологічним вимогам.
Різноманітність кухонного начиння
Кухонний інвентар охоплює як великогабаритні вироби, так і різноманітні дрібниці, які спрощують робочий процес. Їх експлуатація значно оптимізує працю кухарів, прискорює процес приготування й видачі замовлення, а відповідно впливає на швидкість обслуговування клієнтів. Зазвичай, в меню будь-якого ресторану є доволі велика кількість страв. Тому потрібно, щоб кухарі могли користуватися різним обладнанням, наявним в достатній кількості (особливо це відноситься до дрібних предметів). Тоді працівникам не доводитися чекати, доки буде помитий посуд, що застосовувався при приготуванні попередньої страви, а можуть використовувати інший.
Профпосуд вирізняється широкого асортиментною лінійкою, універсальністю, практичністю, ергономічністю, дизайном. Це всілякі каструлі, сковороди, сотейники, миски, нержавіючі гастроємності, дошки, ємності для зберігання, барний інвентар, кондитерське приладдя, а також підручні інструменти: ножі, черпаки, лопатки для перевертання, спеціалізовані виделки, ложки гарнірні, банки для сипучих продуктів, вінчики, наплитний посуд, інше.
Матеріали і якість кухонного приладдя
При виборі посуд слід звертати увагу на матеріал, з якого він виготовлений, товщину стінок, наявність захисних покриттів, кріплення ручок, безпеку та зручність у використанні, ергономічність габаритів. Висока якість виготовлення гарантує, що обладнання довгий час буде зберігати свій зовнішній вигляд та експлуатаційні показники.
Для виготовлення кухонного приладдя використовують різні матеріали - алюміній, нержавіюча сталь, дерево, харчовий пластик, силікон. Кожен має свої переваги й недоліки. Для професійного інвентарю, як правило, використовують хромнікелеву нержавіючу сталь марки 18/10 - вона невибаглива у застосуванні, відповідає всім вимогам гігієни, призначений для інтенсивного використання. Дерев'яна яні кухонне приладдя використовується рідше за пластікові, через проблеми в експлуатації - при намоканні воно деформується, при частому використанні робоча поверхня стає шорсткою, з'єднання є задирки. Альо за ціною воно дешевше пластикового, тому його не накладно часто оновлювати. Силіконові кухонні предмети - це нова технологія, модний напрямок в сучасному кулінарному мистецтві. Вони витримують температуру від -30°C до +280°С, підходять для жарових поверхонь і шаф, мікрохвильових та конвекційних печей.
Особливості підбору кухонного ресторанного посуд

До такого кухонного оснащення висувається ряд обов'язкових вимог, а саме:
1. Зручність. Воно має полегшувати, прискорювати роботу кухарів, відповідно слід вибирати максимально комфортне для експлуатації оснащення.
2. Практичність та ергономічність. Кожен предмет виконує певну функцію, не займає зайве місце.
3. Міцність. Інвентар повинен бути справним, витримувати інтенсивні навантаження, часту експлуатацію. Посуд для ресторанів, кафе або їдалень розрахований на активні щоденне використання, тому показники міцності, стійкості до термообробки мають велике значення при виборі. Можна розраховувати на довговічність виробів, якщо фірма-виробник контролює його виготовлення на протязі всього процесу.
4. Багатофункціональність. Особливо корисним буде ті оснащення, яке виконує відразу декілька корисних функцій. Зокрема, до такого належать гастроємності. Вони використовуються для зберігання, транспортування, демонстрації готових страв.
Саме таке оснащення від відомих виробників, виготовлене за новітніми технологіями з екологічно безпечних матеріалів, ві можете купити в інтернет-магазині "RESTO Prof". В каталозі - великий вибір профпосуду з товстим і тонким дном з чавуну, нержавійки, алюмінію, міді різних об ємів, а також ополоників, лопаток, щіпців, ложок гарнірних, терок, тісторізок, сотейників, багато іншого.
У нас ви знайдете все необхідне для свого кафе, ресторану, бару, їдальні, піцерії, інших закладів громадського харчування. Ми пропонуємо професійні продукти, які не підведуть в будь-якій ситуації й дозволять вивести роботу кухні на новий рівень.